Információk
Regisztráció Belépés
Főoldal
Ajánlataink
Hírek
2016-09-08

Milyen játékot vásároljunk egy 1-3 éves kisgyermeknek?

A kisgyermekek igazi felfedezők. A játék segítségével új képességeket sajátítanak el a kíváncsiságuktól és az érdeklődésüktől hajtva, a saját tempójukban. A játékszerek tehát nagy szerepet játszanak testi és szellemi fejlődésükben; így nem mindegy, milyet vásárolunk nekik. Bár látszólag könnyű egy kisgyermeknek játékot vásárolni, hiszen csak be kell lépnünk bármelyik játékboltba, és a bőség zavarától szinte meg sem tudunk szólalni. Azt viszont már sokkal nehezebb megállapítani, melyik bírja ki egy napnál tovább, hogy a gyermek nyúzza; melyik őrzi meg a kicsi érdeklődését; és melyik az, amelyik „együtt nő” a gyermekkel, és nem csak néhány napig nyújt számára kihívást. Érdemes olyan játékot vásárolnunk, amely teljesíti az alábbi feltételeket.

Rugalmasan használható

Olyan játékot válasszunk, amely rugalmasan használható, azaz többféle játékot lehet vele játszani. A kisgyermekek szeretik szétszedni és összeszerelni a dolgokat, kiszedni belőle valamit, építeni belőle valami mást. Az építőjátékok, mint a fakockák vagy a nagydarab, egymáshoz csatlakoztatható műanyag elemek jó szórakozást nyújtanak a gyereknek. Ezekből a kockákból és elemekből épp úgy épülhet híd, ház, űrhajó vagy hegy. Segítségükkel fejlődik a gyerek képzelőereje, a problémamegoldó-képessége és a logikus gondolkodása. Alkalmasak erre a fentieken kívül a homokozójátékok is.

„Együtt nő” a gyerekkel

Biztosan mindenki vett már olyan játékot a gyerekének, amellyel két napig játszott, aztán otthagyta, és többet nem is kellett neki. Olyan játékot vásároljunk, amely „együtt nő” a gyerekkel; azaz amelyet fejlődésének több szakaszában is szórakoztatónak találhat. A kis műanyag állatfigurák például egy kisebb gyermeknek is jó játék lehetnek, akik saját állatkertet alakít ki belőlük; egy idősebb gyermek pedig saját történeteinek előadásakor használhatja őket mit szereplőket. Erre a célra megfelelnek még a babaházak, a különböző járművek, a plüssjátékok és babák.

Fejleszti a problémamegoldást

Ideálisak azok a játékok, amelyek fejlesztik a gyermek problémamegoldó-képességét, illetve amelyek segítségével gyakorolhatja frissen megtanult képességeit. Az olyan játékok, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyermek maga jöjjön rá valamire, fejlesztik a logikus gondolkodását. A térlátásuk is javul, megtanulják, hogyan kell összeilleszteni különböző dolgokat. A kéz-szem-koordinációjuk, illetve a finommotoros készségeik szintén fejlődnek. Ilyen játék például a puzzle, a gyurma a vízfesték vagy az egymásba csúsztatható építőelemek.

Fejleszti a gyerek képzelőerejét

A harmadik életév környékén a gyermek fantáziája meglódul: különböző szerepeket játszik el (például a királyét vagy a hercegnőét), és a játékai is más-más szerepekben tetszelegnek (egy építőkockából például egy szelet süti lesz). Ideálisak azok a játékok, amelyek segítségével a gyermek történeteket találhat ki. Ez a típusú játék fejleszti a nyelvérzéket, a problémamegoldást, és az események logikai sorrendbe való rendezésének képességét. Ilyen játék például az öltöztetős baba, a játék étkészlet, a plüssjátékok és babák, a járművek vagy a játék szerszámok. Egy nagy kartondoboz univerzális játék kisgyermekek számára, és még ingyen is van. Ebből aztán bármi lehet, a királyi palotától kezdve a kalózhajón keresztül az erődig.

Olyan, mint az igazi

A gyermeket érdeklik a „felnőttes” dolgok, és ő is szívesen „játszana” a telefonnal vagy a vasalóval, mint anya. Így jó játék az igazihoz hasonló telefon, laptop, kulcs, mosógép vagy műanyag étkészlet. Ezek a játékok fejlesztik a gyermek problémamegoldó-képességét, javítják a térlátását, illetve a finommotoros képességeit.

Kosár
Még 2 lépés a rendelésig

A kosár üres

Elérhetőségeink
 
06 70 625 3985
 
 
Nyitvatartás: H-Cs : 10.00-18.00
P : 10.00-17.00
iWay Játék webáruház

Üdvözöljük játék webáruházunkban!

Tekintse meg több ezer játékból álló kínálatunkat! Használja keresőnket hogy pillanatok alatt megtalálhassa a keresett játékot. Szűkítse a megjelenő játék kínálatot kategóriák vagy márkák szerint, hogy még egyszerűbb legyen a megfelelő játék kiválasztása és a vásárlás! Szerezzen örömet szeretteinek az iWay játék webáruház segítségével. Vásároljon játékot pillanatok alatt online, akár regisztráció nélkül is webáruházunkban. Észrevételeivel és kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

 

 

Közösségi oldalak

Elérhetőségeink

Kapcsolat

Partnereink