Információk
Regisztráció Belépés
Főoldal
Ajánlataink
Hírek
2014-12-15

Játékok ifjú építészeknek

A gyerekek nemcsak lerombolni, összetörni és szétszerelni szeretnek dolgokat, hogy megnézzék, hogy működik, vagy van-e benne valami; hanem ennek ellenkezője, az építés is könnyen lázba hozza őket. Már a legkisebbek is szívesen építenek várat homokból a kertben vagy épp fakockákból a gyerekszobában, fiúk és lányok egyaránt.

Változatos formák, színek és anyagok

Az építőjátékoknak számtalan formája létezik: készülhetnek fából, műanyagból vagy fémből; az egyes elemek lehetnek egyformák vagy különbözőek, teljesen különállóak, de össze is kapcsolódhatnak például mágnes vagy – mint a Lego esetében – bütykök és lyukak segítségével. Az egyes elemek lehetnek egyszínűek, színesek, mintásak; a fakockák ábrázolhatnak mesefigurákat, állatokat, számokat vagy akár az ábécé betűit is, így segítségükkel a gyerekek játszva tanulhatnak.

Az építőjátékok javítják a gyerekek társas kapcsolatait

Az építőjátékok többen is játszhatók, így erősítik a csapatmunkára való képességet, és megtanítják a gyereket arra, hogyan működjön együtt másokkal. Ezenkívül javítják a térlátást, a szem-kéz koordinációt és a kézügyességet. Sőt, még az autista gyermekek képességeit is, azok akár egyedül, akár társakkal játszanak vele. A vizsgálatok tanúsága szerint az építőjátékokkal játszó autista gyermekek sokkal nyitottabbak voltak arra, hogy társas kapcsolatot kezdeményezzenek a velük egykorúakkal, illetve fenn is tartsák ezeket a kapcsolatokat.

Építőkocka

Az építőjátékok legegyszerűbb változata, az építőkocka a legkisebbek körében is igen népszerű. A kockák leggyakrabban fából készülnek, de műanyagból, habszivacsból is gyártanak hasonlót, illetve az alakjuk sem csak kocka lehet, hanem például háromszög vagy kör alapú hasáb is; és az egyes készletek többféle formájú elemet tartalmaznak. Az ábécé betűivel ellátott első építőkockák egyike 1693-ban készült: az ötlet John Locke angol filozófus fejéből pattant ki, aki azt vallotta, hogy a játék segítségével az olvasástanulás sokkal élvezetesebbé válik a gyermekek számára. 1798-ban Witold Rybczynski kanadai-amerikai építész felfedezte, hogy az építőkockák segítségével a gyerekek könnyebben megismerkednek a fizika világával, átlátják a rész-egész fogalmát, illetve egyszerűbben alakítanak ki társas kapcsolatokat. Az építőkockák tömeggyártása 1820-ban indult meg Brooklynban S. L. Hill szabadalma alapján, aki többszínű kockákkal lépett a piacra. Az iWay Játékbolt kínálatában többféle építőkocka-készlet közül választhatunk, a 6 darabostól a 150 darabosig: állatfigurás és ábécés kockákat egyaránt találunk, amelyekből házikót, kastélyt vagy akár cirkuszt is építhetnek a gyerekek.

Fém építőjátékok

A fém építőjátékok, amelynek darabjai kis csavarokkal illeszthetők egymáshoz, már nagyobb gyermekeknek valók, hiszen komolyabb odafigyelést és kézügyességet igényelnek. Az iWay Játékboltban 75-210 darabos építőjátékokat találunk, amelyek segítségével repülőgépet, tartálykocsit, tankot vagy épp targoncát építhetnek a kisfiúk vagy a fiús kislányok. A mágneses építőjáték, a Geomagworld darabjai értelemszerűen egy mágnes segítségével  „ragadnak” egymáshoz. A szórakoztató játék színes, csillogó vagy épp foszforeszkáló elemeiből a kicsik építhetnek egyszerű formákat, de például rendőrautót is. Az iWay Játékbolt kínálatában 20, de akár 180 darabos készlet is megtalálható; illetve a játéknak létezik kifejezetten lányoknak szánt változata is, rózsaszín elemekkel.

Lego

Az egyik legnépszerűbb építőjáték vitathatatlanul az 1958-ban megjelent dán Lego. A kis elemekből a gyerekek építhetnek autót, házat, de akár tűzoltóállomást vagy farmot is. A színes elemeket és figurákat tartalmazó készletekből számtalan féle megtalálható az iWay kínálatában.

Kosár
Még 2 lépés a rendelésig

A kosár üres

Elérhetőségeink
 
06 70 625 3985
 
 
Nyitvatartás: H-Cs : 10.00-18.00
P : 10.00-17.00
iWay Játék webáruház

Üdvözöljük játék webáruházunkban!

Tekintse meg több ezer játékból álló kínálatunkat! Használja keresőnket hogy pillanatok alatt megtalálhassa a keresett játékot. Szűkítse a megjelenő játék kínálatot kategóriák vagy márkák szerint, hogy még egyszerűbb legyen a megfelelő játék kiválasztása és a vásárlás! Szerezzen örömet szeretteinek az iWay játék webáruház segítségével. Vásároljon játékot pillanatok alatt online, akár regisztráció nélkül is webáruházunkban. Észrevételeivel és kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

 

 

Közösségi oldalak

Elérhetőségeink

Kapcsolat

Partnereink