Információk
Regisztráció Belépés
Főoldal
Ajánlataink
Hírek
2015-01-06

A leghíresebb Disney-hercegnők, számtalan formában

Minden kislány hercegnő szeretne lenni, így nem csoda, ha kedvenc mesehősei a Disney-hercegnők közül kerülnek ki. A hősnők között vannak igazi klasszikusok, akik már több évtizede a gyermekek kedvencei, mások pedig csak az utóbbi években kerültek fel a listára. De akármelyik hercegnőt is zárta a leginkább a szívébe a csemete, nemcsak a mozivásznon vagy a tévé képernyőjén láthatja, hanem számtalan más formában is vele lehet, például az iskolaszerein vagy egy baba személyében.

Csipkerózsika

A Csipkerózsika című tündérmese első írott változata a XVII. századból származik, legismertebb formájában pedig a Grimm fivérek gyűjtésében jelent meg. Többször is feldolgozták rajzfilmként; ezek legnépszerűbbje természetesen a Disney-féle, amelyet 1959-ben mutattak be. A filmet 1960-ban a legjobb musical filmzene kategóriában Oscar-díjra jelölték. Akkoriban ez volt a legnagyobb kasszasiker a Ben Hur óta, így nem csoda, hogy a főszereplőnő a kislányok kedvence lett.

Hamupipőke

Hamupipőke történetének eredetijét már az ókori Egyiptomban, majd Rómában és Kínában is mesélték; mai változata azonban Charles Perrault francia meseírótól származik, aki 1679-ben írt a fél cipőjét a bálban elveszítő lányról. A történet népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy ma több mint 400 változatban ismerik szerte a világon, illetve 1950-ben a Disney rajzfilmet is készített róla, amely a stúdió egyik legsikeresebb alkotása lett.

Hófehérke

Hófehérke történetét szintén többféleképpen ismerik szerte a világon – egyes vélemények szerint 709 féle változata létezik. A nálunk is legnépszerűbb verzió a Grimm testvérek gyűjtése nyomán maradt fenn. Érdekesség, hogy a törpék és a varázstükör csak a német változatokban szerepel; a többiben az előbbieket rablók, az utóbbit pedig a nap vagy a hold helyettesítik. Sőt, egy albán változatban az ébenfekete hajú lány nem hét törpével, hanem negyven sárkánnyal osztja meg az otthonát.

Ariel

Arielt, A kis hableány című történet hősnőjét a dán Hans Christian Andersen keltette életre; a mese 1831-ben jelent meg. A jól ismert Disney-rajzfilmen kívül balett is készült belőle. A Disney 1989-ben mutatta be az alkotást, amely máig az egyik leghíresebb Andersen-feldolgozás; a mű alapján sorozat és Broadway-darab is készült. A rajzfilm legfontosabb újítása az eredetihez képest az Andersenre nem jellemző happy end volt, a gyermekek legnagyobb örömére, akik máig szívesen játszanak a sellőlány ihlette babákkal, vagy veszik elő arieles tolltartójukat az iskolában.

Belle

Belle a Szépség és a Szörnyeteg című, 1991-es Disney-rajzfilm főszereplőnője, aki megtanította a kicsiket arra, miért nem szabad a külső alapján ítélniük. Ez volt az első rajzfilm, amelyet a legjobb filmnek járó Oscar-díjra jelöltek. Magyarországon 1992-ben mutatták be.

Aranyhaj

Aranyhaj a legifjabb Disney-hősnő; a mese rajzfilmváltozatát 2010-ben mutatta be a filmstúdió; eredetijéül Az aranyhajú lány című Grimm-mese szolgált. Természetesen ez már számítógépes animációval készült, és a kor kihívásainak megfelelően 3D-s felbontást kapott. Ez volt a Disney 50. egész estés, illetve egyben minden idők legdrágább animációs filmje. Így nem csoda, hogy a 70 láb hosszú hajú lány is felzárkózhatott a nagy kedvencek sorába.

Az iWay Játékbolt és Webáruház kínálatában Hófehérke, Ariel, Aranyhaj és a többi hercegnő számtalan formában kötözhet be a gyerekszobába. A babákon kívül gyurmakészletet, könyvet, diafilmet, legót, társasjátékot, kártyajátékot, foglalkoztató füzetet vagy festékkészletet is kaphatnak ajándékba a csemeték.

Kosár
Még 2 lépés a rendelésig

A kosár üres

Elérhetőségeink
 
06 70 625 3985
 
 
Nyitvatartás: H-Cs : 10.00-18.00
P : 10.00-17.00
iWay Játék webáruház

Üdvözöljük játék webáruházunkban!

Tekintse meg több ezer játékból álló kínálatunkat! Használja keresőnket hogy pillanatok alatt megtalálhassa a keresett játékot. Szűkítse a megjelenő játék kínálatot kategóriák vagy márkák szerint, hogy még egyszerűbb legyen a megfelelő játék kiválasztása és a vásárlás! Szerezzen örömet szeretteinek az iWay játék webáruház segítségével. Vásároljon játékot pillanatok alatt online, akár regisztráció nélkül is webáruházunkban. Észrevételeivel és kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

 

 

Közösségi oldalak

Elérhetőségeink

Kapcsolat

Partnereink