Információk
Regisztráció Belépés
Főoldal
Ajánlataink
Hírek
2014-07-01

A kislányok legjobb barátnője, Barbie idén 55 éves

A Barbie baba megjelenése óta a kislányok egyik kedvenc játéka, hiába telt el már több mint fél évszázad is. Szinte nincs olyan gyermek, aki ne kérne a születésnapjára vagy karácsonyra Barbie babát, sőt, sokan nem állnak meg egynél, vagy legalábbis ruhákat, kiegészítőket, bútorokat is szeretnének hozzá.

Barbie születése

A Mattel Inc. megálmodta baba 1959-ben került a piacra, és máig a cég egyik legfontosabb bevételi forrását jelenti. Kitalálója Ruth Handler amerikai üzletasszony volt, aki egy német baba, Bild Lilli alapján fejlesztette ki Barbie-t. A nő saját kislányán vette észre, hogy szívesen öltözteti felnőtt ruhákba a babáit. Mivel az akkori babák gyermekeket ábrázoltak, felötlött benne, hogy érdemes lenne készíteni egy felnőtt babát. Ötletét elmesélte férjének, a Mattel játékvállalat egyik alapítójának, a féri azonban nem lelkesedett érte. Handler 1956-ban találkozott a német, 1955-ben piacra dobott Bild Lilli játékbabával, amely egy Reinhard Beuthin rajzolta képregény alapján készült, és felnőttet ábrázolt. Többet is vásárolt belőle, és elvitte a Mattelhoz, illetve kislányának is adott egyet. Hazatérve Jack Ryan tervezővel kezdett el dolgozni a babán, amely kislánya, Barbara után a Barbie nevet kapta (Barbie későbbi párját, Kent pedig fiáról, Kenneth-ről nevezte el).

Az első évben 350 ezer baba kelt el

Az új játékot 1959-ben mutatták be a New York-i nemzetközi játékvásáron. A siker végül meggyőzte a Mattelt, és elkezdték gyártani Barbie-t Japánban: az első darabok szőke és barna változatban voltak kaphatók, és csíkos fürdőruhát viseltek. A babák ruháit Charlotte Johnson, a Mattel divattervezője készítette. A legelső évben 350 ezer darab babát adtak el. Az azóta eltelt 55 év alatt Barbie-nak több változata is született, illet változásokon ment keresztül, 1971-ben például átfestették a szemét, hogy élethűbb legyen. Később Barbie-nak a konkurenciával is szembe kellett néznie, de máig az eredeti baba a legnépszerűbb a kislányok körében. Máig a világ 150 országában milliárdnyi Barbie-t adtak el: mintegy három baba kel el másodpercenként.

Számtalan kiegészítő is megjelent

A baba népszerűségét kihasználva természetesen kiegészítőket is megjelentetett a Mattel: Barbie-nak több rokona és háziállata is született, illetve rengeteg ruha, bútor és más felszerelés is készült. A „vőlegény”, Ken 1961-ben jelent meg. Az évek során piacra dobtak több állatfigurát, például kutyát, macskát, lovat, de még pandát, oroszlánt és zebrát is; Barbie-nak az ágytól kezdve a szekrényen és az étkezőasztalon át rengeteg bútora, illetve járműve volt, például sportkocsik, hajók vagy lakókocsik. Többféle ruházattal került a boltokba, volt például autóversenyző, űrhajós vagy orvos is. Az 1960-as években képregénysorozat született Barbie-ról a Random House kiadásában, illetve könyvek és videojátékok is megjelentek, sőt, 1985-ben Andy Warhol amerikai képzőművész még képet is festett róla.

Barbie népszerűsége töretlen

A játékbaba népszerűsége máig töretlen. A nemrég nyílt Iway játékboltban számos változatban megtalálható Barbie, és rengeteg kiegészítő közül is válogathatunk. A gyermeküknek ajándékot kereső szülők találnak nálunk hercegnő, pizsamás vagy trópusi Barbie-t, de itt vannak a barátok és rokonok is, mint Ken, Ryan, Skipper vagy Raquelle. Ha babája már van a gyermeknek, kaphat hozzá valamilyen bútort vagy más kiegészítőt, például Barbie konyhát, luxusnyaralót, öltözőasztalt, fodrászkellékeket vagy pólódekoráló készletet. Mivel a választék igen széles, és folyamatosan bővül, akkor is találunk az Iway játékboltban ajándékot a gyermekünknek, ha már kiterjedt Barbie-kollekcióval rendelkezik.

Kosár
Még 2 lépés a rendelésig

A kosár üres

Elérhetőségeink
 
06 70 625 3985
 
 
Nyitvatartás: H-Cs : 10.00-18.00
P : 10.00-17.00
iWay Játék webáruház

Üdvözöljük játék webáruházunkban!

Tekintse meg több ezer játékból álló kínálatunkat! Használja keresőnket hogy pillanatok alatt megtalálhassa a keresett játékot. Szűkítse a megjelenő játék kínálatot kategóriák vagy márkák szerint, hogy még egyszerűbb legyen a megfelelő játék kiválasztása és a vásárlás! Szerezzen örömet szeretteinek az iWay játék webáruház segítségével. Vásároljon játékot pillanatok alatt online, akár regisztráció nélkül is webáruházunkban. Észrevételeivel és kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

 

 

Közösségi oldalak

Elérhetőségeink

Kapcsolat

Partnereink